dijous, 4 de desembre del 2014

Ànec amb Peres

Ingredients: (per a 4 persones)
1 ànec de 2 kg (tallat a trossos petits)
4-5 peres
2 cebes
1 tomàquet petit
¾ de litre de caldo (o aigua)
50g de barreja de pinyons, avellanes, ametlles i anous
1 galeta Maria
1 Copa de Brandy
Sal
Pebre
Oli d’Oliva
 
Elaboració
  1. Salpebrem l’ànec
  2. en una cassola amb un bon raig d’oli, fregim els trossos d’ànec fins que quedin ben rossos
  3. A continuació hi afegim una copa de Brandy, es flameja i es deixa reduir.
  4. Tot seguit, retirem els trossos d’ànec i es reserven. Penseu a retirar també l’excès de greix de la cassola.
  5. Aleshores començem a preparar el sofregit amb al ceba tallada ben petita i el tomàquet. Corregim de sal, també hi ha qui per eliminar l’acidesa del tomàquet hi afegeix un pols de sucre; això va a gustos!
  6. Quan el sofregit estigui llest, el passem pel túrmis fins que ens quedi ben fi.
  7. Tornem el sofregit a la cassola, i s’incorpora el caldo (o aigua) bullint, diluint-ho fins que ens quedi una salsa ben fina.
  8. A continuació hi afegirem l’ànec procurant que quedi cobert per la salsa. I el deixem coure 10 minuts a foc fort, per desprès reduir el foc al mínim per tal que vagi fent "xup-xup” fins que l’ànec sigui tendre (compteu dues hores aproximadament).
  9. Mentrestant preparem una picada amb la barreja de fruits secs i la galeta (Per lligar-la i podem afegir una cullerada de caldo)
  10. S’afegeix la picada i les peres senceres (sense pelar) a la cassola, i es deixa coure a foc baix fins que estiguin fetes (una mitja hora més)
  11. i bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada